Πάρτε θέση

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά σχόλια για την ανάπλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη μας. Αρνητικά από κάποιους συμπολίτες μας που θεωρούν, κακώς κατά τη γνώμη μας, ότι βλάπτονται σε προσωπικό επίπεδο και θετικά από τη μεγάλη πλειοψηφία των Σητειακών πολιτών.

Όλοι αυτοί, που αποτελούν την ανώνυμη σεμνή κοινή γνώμη τάσσονται αναφανδόν υπέρ του έργου και περιμένουν να δουν και άλλες μεγάλες αναπλάσεις, όπως αυτή του παραλιακού μετώπου της πόλης. Αυτό γιατί οι αναπλάσεις όχι μόνο συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και γιατί επίσης συμμετέχουν στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Όλοι, ακόμη και ο πλέον δύσπιστος, έχουν καταλάβει ότι το τελευταίο μας χαρτί για οικονομική ανάκαμψη στον τόπο μας είναι ο τουρισμός.

Οι μικρές οικογενειακές ξενοδοχειακές μονάδες και τα μικρά τουριστικά καταλύματα δε στάθηκαν από μόνα τους ικανά να στηρίξουν την τοπική οικονομία. Απαιτούνται και μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις, που τέτοιες έχουν εδώ και χρόνια τα άλλα διαμερίσματα της Κρήτης.

Εδώ στην περιοχή του Δήμου μας η επένδυση στη Μονή Τοπλού  ευρίσκεται, μετά από πολλά χρόνια, στη φάση της ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων προκαταρκτικών διαδικασιών για την έναρξη της υλοποίησής της.

Επίσης έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την υλοποίηση και άλλων μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων στην τουριστική περιοχή του Δήμου μας [Κάβο Πλάκο, Φανερωμένη και αλλού].

Επειδή κατά καιρούς έχουν υπάρξει αντιδράσεις για τέτοιου μεγέθους επενδύσεις στον τόπο μας από θεσμικούς εκπροσώπους κομμάτων, που στηρίζουν κάποιους συνδυασμούς για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, οφείλουν οι επικεφαλής αυτών των συνδυασμών να πάρουν θέση και να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα:

-      Τάσσονται υπέρ ή κατά των αναπλάσεων γενικά ;

-      Τάσσονται υπέρ ή κατά των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων για τον Τουρισμό ;

-      Είναι ή όχι στις προτεραιότητές τους η ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής του Δήμου  μας, όχι μόνο με τους γνωστούς παραδοσιακούς τρόπους αλλά και με την αποδοχή μεγάλων τουριστικών συγκροτημάτων ;

Νομίζουμε ότι οφείλουν να κοιτάξουν στα μάτια τους πολίτες και να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

 

Για το συνδυασμό «ΣΗΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ»

Ο Επικεφαλής

Θοδωρής Πατεράκης