Ο συνδυασμός “Σητεία Δήμος Αλλάζει” με υποψήφιο δήμαρχο Σητείας τον Θεοδωρή Πατεράκη ανακοίνωσε τα έργα της Νομαρχίας Λασιθίου στη Σητεία…

Την περίοδο αυτή, ακούγονται πολλά λόγια για τα έργα που έγιναν την τελευταία τετραετία στο Δήμο Σητείας. Επειδή θα πρέπει να αποδίδονται τα «του Καίσαρος τω Καίσαρι» για τη σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας, παραθέτω ένα κατάλογο των έργων, τα οποία υλοποιήθηκαν το χρονικό αυτό διάστημα.

Να θυμίσω στους αγαπητούς μου συμπολίτες, ότι την τετραετία αυτή ήμουν Αντινομάρχης Λασιθίου ή καλύτερα, όπως με αποκαλούσαν από τις άλλες περιοχές του Νομού «Αντινομάρχης Σητείας».

1) Δρόμος Αγιά Φωτιά – Παλαίκαστρο
2) Δρόμος Πισκοκέφαλο – Τραπεζούντα
3) Δρόμος Σαντάλι (σύνδεση με τον επαρχιακό δρόμο)
4) Δρόμος Ρούσα Εκκλησιά – Μισιργιού
5) Λιμάνι Σητείας
6) Κατασκευή γέφυρας στον Παντέλη ποταμό (Αϊ Γιάννη)
Το κόστος όλων των παραπάνω υπερβαίνει τα είκοσι (20) εκατομμύρια ευρώ.

Αθλητισμός

Χλοοτάπητας στο Δημοτικό Στάδιο Σητείας (160.000 ευρώ)

Συντήρηση επαρχιακού δικτύου

1) Ετήσια συντήρηση με προϋπολογισμό κατά μέσο όρο 1,4 εκατομμύρια ευρώ. (Σύνολο τετραετίας περίπου 5,6 εκατομμύρια ευρώ)
2) Στηθαία ασφαλείας
3) Επένδυση τάφρων (Πισκοκεφάλου-Αχλάδια)

Επίσης εντός ολίγου δημοπρατείται το έργο «Αντιμετώπιση της καθίζησης στην περιοχή Σταυρωμένου» με προϋπολογισμό 1,1 εκατομμύρια ευρώ και ο δρόμος Μισιργιού – Μιτάτο με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.

Αν στα παραπάνω ποσά προστεθούν και τα ποσά για τσιμεντοστρώσεις στο Αγροτικό δίκτυο όλων σχεδόν των χωριών του Δήμου Σητείας (Πισκοκέφαλο, Σκοπή, Χαμέζι, Έξω Μουλιανά, Μέσα Μουλιανά(Καλαβρός), Τουρλωτή, Σφάκα, Λάστρος, Ρούσα Εκκλησιά κ.λ.π.), τότε αβίαστα ο κάθε καλοπροαίρετος θα συμφωνήσει ότι η τετραετία που πέρασε ήταν πολύ παραγωγική όσον αφορά την περιοχή του Δήμου Σητείας και μάλιστα παρεμβάσεις ουσίας και όχι βιτρίνας…

Θοδωρής Πατεράκης
Αντινομάρχης Λασιθίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΣΗΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ αλλάΖΕΙ»

αλλάΖΟΥΜΕ σελίδα