ΣΦΕΝΔΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1973 και είναι κάτοικος Σητείας. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Λιανουδάκη και έχει δύο παιδιά την Μαριάννα και τον Γιώργο.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (Msc) με ειδίκευση στην Οικονομική των Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομική & Τραπεζική του Πανεπιστημίου του Portsmouth της Μεγάλης Βρετανίας σε σύμπραξη με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης το έτος 2014. Πτυχιούχος του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.). το έτος 2006.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ξενοδοχειακής Τεχνικής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηρακλείου (1993) με συμμετοχή ως υπότροφος σπουδαστής στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης (Petra) στη Δανία.

Στις Δημοτικές Εκλογές το 2010 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή εργάζεται στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης ως Υπεύθυνος Λειτουργίας και Οικονομικός Υπεύθυνος Π.Ε. της Σπουδαστικής Εστίας Σητείας.

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς απόσπασής του (2003-2008) στο Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης του Ελληνικού Γενικού Προξενείου της Στουτγάρδης, διετέλεσε Γραμματέας του Ειδικού Πενταμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ο.Δ. Γερμανίας.

Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή αντισφαίρισης από τη Γερμανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Deutsche Tennis Bund) και μέλος της Θεατρικής Ομάδας Σητείας. Μιλάει τρεις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά & Γερμανικά.