ΡΕΜΠΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Συνταξιούχος της Ελληνικής Αστυνομίας και επ. Διευθυντής της Εφημερίδας ΝΕΑ ΕΠΑΡΧΙΑ, της οποίας από το 1989 που αποστρατεύτηκε, ήταν Διευθυντής και αρθρογράφος.

Το 1968, υπηρετώντας στο Αστυνομικό Τμήμα Πετρουπόλεως «κατηγορήθηκε» από το Διοικητή του Τμήματος Μοίραρχο Σωτήριο Μπλίκα, ότι «είναι προσκείμενος στην Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, βοηθά τους δημοκρατικούς πολίτες και δεν εκτελεί τα εντάλματα σύλληψής τους». Μετά την αναφορά αυτή σε βάρος του, με διαταγή του Αρχηγείου Χωροφυλακής, μετατίθεται στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Κρατουμένων Γυάρου.

Αρνείται να μετατεθεί στην υπηρεσία αυτή και διώκεται από το Σώμα. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με Νόμο, βάσει του οποίου αποκαταστάθηκαν  οι διωχθέντες από την κυβέρνηση των Συνταγματαρχών, επανέρχεται στο Σώμα και αποκαθίσταται υπηρεσιακά και βαθμολογικά, με το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Πλήρωσε τα χρόνια που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας τα οποία και του αναγνωρίστηκαν ως συντάξιμα.

Κατά τα εκτός υπηρεσίας χρόνια, εργάστηκε ως Τεχνικός Τύπου σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας (Οικονομικό Ταχυδρόμο, Εμπρός, μεταπολιτευτική Αθηναϊκή κτλ.).

Είναι παντρεμένος με τη Δόξα Θωμοπούλου (πρ. ιδιοκτήτη – εκδότη της εφημερίδας) και έχουν δύο κόρες και τρία εγγόνια.

neparxia@otenet.gr